υπολογίζω
Υπολογιστής ανατοκισμού

Υπολογιστής ανατοκισμού

Χρησιμοποιήστε τον δωρεάν online υπολογισμό ανατοκισμού για να υπολογίσετε εύκολα τη μελλοντική αξία της επένδυσης ή των αποταμιεύσεών σας. Απλά εισάγετε το κεφάλαιο, το επιτόκιο, τη λήξη και παρακολουθήστε τα χρήματά σας να αυξάνονται. Είναι ιδανικό για τον προγραμματισμό των αποταμιεύσεων, των επενδύσεων και των στόχων συνταξιοδότησής σας. Λάβετε ακριβείς εκτιμήσεις σε δευτερόλεπτα!

Παρουσιάστηκε σφάλμα στον υπολογισμό σας.

Πεδίο εφαρμογής

Ο ανατοκισμός είναι μια σημαντική έννοια που χρησιμοποιείται ευρέως στις επενδύσεις, τα χρηματοοικονομικά και τις τράπεζες. Ο ανατοκισμός ορίζεται ως ο τόκος που κερδίζεται από ένα δάνειο ή μια επένδυση που προέρχεται από το κεφάλαιο και τους δεδουλευμένους τόκους.

Παράδειγμα

Ο John επενδύει 1.000 δολάρια σε ένα ομόλογο με ρυθμό ανάπτυξης 10%. Μετά το πρώτο έτος, ο John κερδίζει 100 δολάρια σε τόκους (10% της αρχικής επένδυσης των 1.000 δολαρίων). Τώρα ο Τζον έχει 1.100 δολάρια. Περνάει άλλος ένας χρόνος και ο John κερδίζει άλλο ένα 10% τόκο. Δεδομένου ότι το υπόλοιπό του είναι τώρα 1.100 δολάρια, οι τόκοι που κέρδισε είναι 110 δολάρια (10% των 1.100 δολαρίων). Το υπόλοιπο του John στο τέλος του δεύτερου έτους είναι τώρα $1.210.

Όπως μπορείτε να δείτε, οι τόκοι που κερδίζονται στο παραπάνω παράδειγμα θα συνεχίσουν να αυξάνονται κάθε χρόνο. Αυτή είναι η δύναμη του ανατοκισμού των τόκων! Όσο περισσότερο χρόνο ο John επενδύει τα χρήματά του, τόσο πιο γρήγορα θα αυξάνονται.

Υπολογιστής ανατοκισμού

Κατανόηση του βασικού τύπου του ανατοκισμού

Μέρος του Λεπτομέρειες
Εισαγωγή “Το καλύτερο πράγμα σε αυτή την αριθμομηχανή είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη γνώση του βασικού τύπου για τον υπολογισμό του ανατοκισμού. Ωστόσο, θα τον περιγράψουμε λεπτομερώς, ώστε να καταλάβετε πώς λειτουργεί αυτή η αριθμομηχανή”.
Τύπος σύνθετου τόκου A = P(1 + r/n)^(nt)
– Α = το τελικό υπόλοιπο (περιλαμβάνει το αρχικό ποσό συν τους δεδουλευμένους τόκους).
– P = κεφάλαιο ή αρχική επένδυση
– r = επιτόκιο
– n = συχνότητα του ανατοκισμού
– t = περίοδος συσσώρευσης
Εναλλακτικοί υπολογισμοί Εκτός από τον προεπιλεγμένο τύπο, υπάρχουν διαθέσιμοι διαφορετικοί τύποι ανάλογα με τον σκοπό. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τον επιθυμητό τύπο από την αριθμομηχανή.
Κύριο κεφάλαιο (P) με χρήση A Τύπος P = A/(1 + r/n)^(nt)
Χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της αρχικής επένδυσης όταν είναι γνωστό το επιθυμητό τελικό υπόλοιπο.
Κεφάλαιο (P) με χρήση I Τύπος: P = I / [(1 + r/n)^(nt) - 1].
Βοηθά στον προσδιορισμό της αρχικής επένδυσης που απαιτείται για την απόκτηση ενός συγκεκριμένου ποσού τόκων.
Επιτόκιο (r) Τύπος: R r = n [(A/P)^(1/nt) - 1].
Βοηθά στον υπολογισμό του επιτοκίου που απαιτείται για την απόκτηση του επιθυμητού υπολοίπου για δεδομένο ποσό επένδυσης.
Χρόνος (t) Εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο ο ανατοκισμός αυξάνεται ταχύτερα με την πάροδο του χρόνου και τον τρόπο υπολογισμού του χρόνου που απαιτείται για την επίτευξη του επιθυμητού ποσού. Για παράδειγμα, θα χρειαστούν περίπου 30 χρόνια για να αυξηθούν 25.000 δολάρια σε 1.000.000 δολάρια με επιτόκιο 10% ανά μήνα.
Χρήση της αριθμομηχανής Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τη χρήση του υπολογιστή υπολογισμού ανατοκισμού:
– Βήμα 1: Επιλέξτε τον τύπο
– Βήμα 2: Εισάγετε τα απαραίτητα δεδομένα
– Βήμα 3: Αναλύστε τα αποτελέσματα
– Βήμα 4: Εκτελέστε περαιτέρω υπολογισμούς
Παράδειγμα πραγματικής ζωής Στο σενάριό σας, έχετε επενδύσει 10.000 δολάρια και θέλετε να τα αυξήσετε σε 100.000 δολάρια με επιτόκιο 8% ετησίως. Η αριθμομηχανή δείχνει ότι θα χρειαστούν 29,919 χρόνια με ετήσιο ανατοκισμό.
Βασικά οφέλη – Δεν χρειάζεται να απομνημονεύετε τύπους
– Λεπτομερής επεξήγηση του τρόπου εκτέλεσης των υπολογισμών
– Δυνατότητα πειραματισμού με διαφορετικά σενάρια
Χρήσιμες συμβουλές – Ο χρόνος επιταχύνει την αύξηση του σύνθετου τόκου
– Ο σύνθετος τόκος μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στο χρέος, για παράδειγμα, το χρέος πιστωτικής κάρτας με επιτόκιο 10% πρέπει να εξοφληθεί γρήγορα για να αποφευχθεί η καταβολή περισσότερων τόκων.