υπολογίζω
Επιστημονική αριθμομηχανή

Επιστημονική αριθμομηχανή

Μια δωρεάν διαδικτυακή επιστημονική αριθμομηχανή που υποστηρίζει μια ποικιλία σύνθετων και προηγμένων υπολογισμών, συμπεριλαμβανομένων υπολογισμών τετραγωνικών ριζών, λογαρίθμων, τριγωνομετρικών συναρτήσεων και υπολογισμών γωνιών. Υποστηρίζει επιστημονικούς υπολογισμούς, προηγμένους υπολογισμούς και υπολογισμούς συναρτήσεων, κάνοντας τους μαθηματικούς υπολογισμούς απλούς και γρήγορους!

 

Your input is wrong.

Χρήση της αριθμομηχανής

Οι αριθμομηχανές χρησιμοποιούνται για την απλοποίηση των υπολογισμών. Σε πολύπλοκους επιστημονικούς και μαθηματικούς υπολογισμούς, δεν είναι καλύτερο να εκτελείτε μαθηματικές πράξεις με το χέρι. Οι πολύπλοκοι χειροκίνητοι υπολογισμοί είναι χρονοβόροι και επιρρεπείς σε σφάλματα. Οι επιστημονικές αριθμομηχανές κάνουν τέλεια τη δουλειά τους, και αν ξέρουμε πώς να χρησιμοποιούμε σωστά και αποτελεσματικά τις αριθμομηχανές, θα κάνουν τις σπουδές και την εργασία μας ευκολότερες.

Επιστημονική αριθμομηχανή

Τριγωνομετρικές συναρτήσεις

Τύπος συνάρτησης Έκφραση συνάρτησης Περιγραφή Παράδειγμα
Κύριες τριγωνομετρικές συναρτήσεις sin(x) Η συνάρτηση ημιτόνου Υπολογίζει το ημίτονο μιας γωνίας x
Κύριες τριγωνομετρικές συναρτήσεις cos(x) Συνάρτηση συνημιτόνου Υπολογίζει το συνημίτονο μιας γωνίας x
Κύριες τριγωνομετρικές συναρτήσεις tan(x) Η συνάρτηση tant Υπολογίζει την τιμή της εφαπτομένης της γωνίας x
Αντίστροφες τριγωνομετρικές συναρτήσεις sin-¹(x) / arcsin(x) Αντιστροφή της συνάρτησης του ημιτόνου Βρείτε την τιμή του x που ικανοποιεί τη συνθήκη sin(x) = y
Αντίστροφη τριγωνομετρική συνάρτηση cos-¹(x) / arccos(x) Αντίστροφη συνάρτηση συνημιτόνου Βρείτε την τιμή του x που ικανοποιεί την συνθήκη cos(x) = y
Αντίστροφη τριγωνομετρική συνάρτηση tan-¹(x) / arctan(x) Αντίστροφη εφαπτομενική συνάρτηση Βρείτε την τιμή του x που ικανοποιεί tan(x) = y
Υπολογισμός της σύνθετης τριγωνομετρικής συνάρτησης x = 5cos(0.5sin(4)) Υπολογισμός έκφρασης που περιέχει τριγωνομετρικές συναρτήσεις Υπολογίστε την τιμή του x με βάση τη δεδομένη έκφραση της σύνθετης συνάρτησης
Επίλυση τριγωνομετρικών εξισώσεων sin(x) = 0,5 Επίλυση τριγωνομετρικών εξισώσεων Βρείτε την τιμή του x που ικανοποιεί τη δεδομένη τιμή της τριγωνομετρικής συνάρτησης, για παράδειγμα, x = arcsin(0,5) = 30°

Εισαγωγή στη συνάρτηση

Συναρτήσεις της Περιγραφή
Λειτουργία γωνίας Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της επιστημονικής αριθμομηχανής είναι “Deg” (μοίρες) και “Rad” (ακτίνια) για την έκφραση γωνιών.
Μετατροπή γωνιών 2π ακτίνια = 360 μοίρες ή 2π rad = 360°.
Παραδείγματα υπολογισμού γωνιών tan(30°) = 0,57735, ενώ tan(30 rad) = -6,40533.
e (αριθμός Euler) Μια γνωστή μαθηματική σταθερά που χρησιμοποιείται σε πολλές εξισώσεις και περιγραφές της φυσικής ανάπτυξης.
π (π) Μια σταθερά που εκφράζει τον λόγο της περιφέρειας ενός κύκλου προς τη διάμετρό του και χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό της περιφέρειας και του εμβαδού ενός κύκλου.
Εκθέτες/τιμές Υπολογίζει το τετράγωνο, τον κύβο και κάθε δύναμη ενός αριθμού. Για παράδειγμα, το 2⁵ αντιπροσωπεύει τον αριθμό δύο ανυψωμένο στην πέμπτη δύναμη.
Ρίζες Τετραγωνικές ρίζες (*√x), κυβικές ρίζες (∛x) και αυθαίρετες ρίζες (x^(1/y)).
Λογαριθμικές συναρτήσεις ln (φυσικός λογάριθμος) και log (συνηθισμένος λογάριθμος, βάση 10).
Αγκύλες Χρησιμοποιούνται για τον καθορισμό της σειράς των υπολογισμών, ακολουθούν τη σειρά των παρενθέσεων, των εκθετών, του πολλαπλασιασμού και της διαίρεσης, της πρόσθεσης και της αφαίρεσης στα μαθηματικά.
Αντίστροφα των αριθμών Υπολογίζει το αντίστροφο ενός αριθμού x, δηλαδή το 1/x.
Ποσοστά Χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό εκπτώσεων, προσαυξήσεων κ.λπ. π.χ. για τον υπολογισμό της τιμής μετά από μια έκπτωση.
Παραγοντικό Υπολογίζει το παραγοντικό ενός ακέραιου αριθμού, π.χ. 3! = 3 × 2 × 1 = 6.
Κουμπιά μνήμης M+ (μνήμη συν), M- (μνήμη μείον), MR (ανάκληση μνήμης).
Πίσω Ανακαλεί την τελευταία λειτουργία, αντί να διαγράψει ολόκληρη την εισαγωγή.
Απάντηση Επιστρέφει το αποτέλεσμα της τελευταίας λειτουργίας.
RND Δημιουργεί έναν τυχαίο αριθμό στο εύρος 0 έως 1.
EXP Χρησιμοποιείται για εκθετικούς υπολογισμούς σε επιστημονικό συμβολισμό, για παράδειγμα 5,23×10⁴.